Landra

Websites voor advocaten

Op zoek naar een (nieuwe) website voor je advocatenkantoor of -firma? Dan kan Landra de partner zijn die je zoekt.

Wij hebbben reeds jarenlange ervaring met het maken van websites voor advocaten en advocatenkantoren. Dit steeds volgens de nieuwste technieken, zo zijn al onze websites responsief en opgesteld met SEO vriendelijke teksten.

Wat is een responsieve website?

Een responsieve website is een website die zich aanpast aan het scherm van de gebruiker. De gebruiker ziet dus te allen tijde een goed werkende website, of dit nu via een smartphone, tablet of laptop bezorgd wordt. Concrete voorbeelden hiervan zijn: aangepaste grootte van lettertype, juiste plaatsing van knoppen, een makkelijk hanteerbare menu, duidelijk formulier en meer. Dit zorgt ervoor dat de website steeds een optimale ervaring kan bieden en de gebruiker gemakkelijk zijn weg kan vinden door de verschillende pagina’s.

Wat zijn SEO vriendelijke pagina’s of teksten?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Wanneer een website vriendelijk is, wordt er rekening gehouden met de vereisten die een zoekmachine zoals Google heeft opgesteld om een pagina vindbaar te maken in de zoekresultaten. Want wat is een pagina op een website, als ze niet vindbaar is door een gebruiker wanneer ze een relevant zoekwoord intypen?

Waarom heb je een website nodig voor je advocatenkantoor?

Op zoek naar redenen waarom je als advocaat over een website zou moeten beschikken? We zetten ze even op een rijtje:

 

Online zichtbaarheid

Vooraleer een klant zich aanbiedt bij je kantoor, hebben ze ongetwijfeld eerst eens online nazicht gedaan naar de advocaten die gespecialiseerd zijn in het soort dossier dat ze willen opstarten. Om te zorgen dat ze bij jou terechtkomen is het nodig om online zichtbaar en vindbaar te zijn. Het toepassen van SEO-technieken (zoekmachineoptimalisatie) zorgt ervoor dat de website hoger kan ranken in de zoekresultaten, wat kan leiden tot meer verkeer en meer potentiële klanten.

Marketing

Een website is een effectieve marketingtool. Een website kan gebruikt worden om diensten te promoten, nieuws en updates te delen, het advocatenkantoor te positioneren als een autoriteit in de gekozen vakgebieden.

 

Credibiliteit

Een professionele website kan bijdragen aan de geloofwaardigheid van een advocatenkantoor. Potentiële klanten kunnen de website gebruiken om meer te weten te komen over de ervaring, praktijkgebieden en je team van advocaten. Een goed ontworpen en informatieve website kan potentiële klanten geruststellen dat je kantoor de juiste keuze is voor hun juridische behoeften.

Communicatie

Vooraleer een klant zich aanbiedt bij je kantoor, hebben ze ongetwijfeld eerst eens online nazicht gedaan naar de advocaten die gespecialiseerd zijn in het soort dossier dat ze willen opstarten. Om te zorgen dat ze bij jou terechtkomen is het nodig om online zichtbaar en vindbaar te zijn.

Efficiëntie

Een website kan ook bijdragen aan de efficiëntie van het advocatenkantoor. Je kan bijvoorbeeld online formulieren gebruiken om informatie van potentiële klanten te verzamelen, wat tijd kan besparen bij het verwerken van aanvragen. Er kunnen ook online tools geïntegreerd worden om afspraken te plannen en documenten te delen, wat kan helpen om de  processen te stroomlijnen.

Steeds beschikbaar

Een website is 24/7 beschikbaar voor potentiële klanten, ook buiten de kantooruren. Dit betekent dat mensen op elk moment van de dag of nacht informatie over de diensten kunnen vinden en online contact kunnen opnemen.

Website zichtbaarder maken in de zoekresultaten en op sociale media?

SEA

Naast de opbouw van de website, is het ook belangrijk dat deze goed vindbaar is in de regio waarin je actief bent. Door middel van betalende SEA-campagnes via Google Ads, kunnen we advertenties plaatsen bij nuttige zoekopdrachten in je verkozen regio.

Social Media

Ook sociale media is niet meer weg te denken de dag van vandaag. Heb je geen tijd om dit zelf in handen te nemen, dan helpen wij je hier ook graag mee verder. Zowel om de pagina te beheren (door het regelmatig posten van nuttige informatie) als door te adverteren via Facebook Ads.

Neem contact op om de zichtbaarheid van je advocatenkantoor te vergroten.

3 + 7 =