Het onderhouden van een WordPress-website is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en veilig blijft. Hier zijn enkele aandachtspunten om je WordPress-website te onderhouden:

Updates: Zorg ervoor dat je regelmatig de nieuwste versie van WordPress, thema’s en plugins installeert. Deze updates bevatten vaak bugfixes, verbeterde functionaliteit en belangrijke beveiligingspatches.

Back-ups: Regelmatige back-ups zijn cruciaal om eventueel verlies van gegevens te voorkomen. Maak regelmatig een volledige back-up van je WordPress-website, inclusief de database en alle bestanden. Je kunt gebruikmaken van plugins of externe diensten voor het automatiseren van het back-upproces.

Beveiliging: Beveilig je WordPress-website om mogelijke aanvallen en hacks te voorkomen. Gebruik sterke wachtwoorden, beperk het aantal inlogpogingen, installeer een beveiligingsplugin en zorg ervoor dat je thema’s en plugins van betrouwbare bronnen gebruikt.

Beheer van thema’s en plugins: Verwijder ongebruikte thema’s en plugins om de veiligheid en prestaties van je website te verbeteren. Houd de thema’s en plugins die je wel gebruikt up-to-date en controleer regelmatig op compatibiliteitsproblemen.

Database optimalisatie: Voer regelmatig database-optimalisatie uit om de prestaties van je website te verbeteren. Verwijder onnodige gegevens, zoals spamreacties en revisies van berichten, en voer indien nodig een optimalisatieplugin uit.

Broken links controleren: Controleer regelmatig op gebroken links op je website en los ze op. Gebroken links kunnen een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en SEO.

Snelheidsoptimalisatie: Optimaliseer de laadsnelheid van je website door afbeeldingen te comprimeren, caching in te schakelen, onnodige scripts te verwijderen en een snelle webhostingprovider te kiezen. Snel ladende websites hebben een hogere gebruikersbetrokkenheid en worden beter gewaardeerd door zoekmachines.

De rankingfactoren van zoekmachines veranderen en evouleren steeds, SEO en zoekmachineoptimalisatie is een ongoing proces. Graag wat hulp hierbij? Schakel Landra in.

Monitoring en analyse: Gebruik monitoringtools en analyseprogramma’s om het verkeer, de prestaties en de beveiliging van je website te volgen. Identificeer eventuele problemen of trends en neem indien nodig passende maatregelen.

Testen van updates: Voordat je updates op je live-website installeert, is het raadzaam om ze eerst te testen op een staging-omgeving. Dit helpt om mogelijke compatibiliteits- of functionaliteitsproblemen te identificeren voordat ze invloed hebben op je live-site.

Regelmatige controle en onderhoud: Plan regelmatig tijd in om je website te controleren op eventuele problemen, zoals foutmeldingen, ontbrekende afbeeldingen of verbroken functionaliteit. Los problemen snel op om een soepele gebruikerservaring te behouden.

 

Door regelmatig aandacht te besteden aan deze punten, kun je ervoor zorgen dat je WordPress-website veilig, snel en goed functionerend blijft.

Heb je zelf geen tijd of kennis om bovenstaande taken in te plannen of tot een goed einde te brengen? Bij Landra zorgen we standaard voor de opvolging alle website die we maken, zodat onze klanten dit niet hoeven te doen.

Ook genieten van deze gemoedsrust? Contacteer ons dan om ook jouw website door Landra te laten beheren of bekijk hoe het in zijn werk zou zijn mochten wij een nieuwe website ontwikkelen.