Voor het eerst deelt Google hoe ze reviews op Google Maps nakijken op waarheid. Ze schreven een blogpost en publiceerden een korte video over de manieren waarop ze bedrijven beschermen. Meer leren? Wij overlopen de belangrijkste onderdelen voor jou.

De blogpost gaat over het beleid, de handhaving van het beleid, hoe Google beoordelingen modereert met machine learning en menselijke hulp en meer. Wil je enkel de korte versie? Bekijk dan deze video/ How Google Maps reviews work – YouTube

Richtlijnen

Er bestaan zoals altijd bij Google strikte richtlijnen waaraan de reviews moeten voldoen. Belangrijkste is dat de reviews relevant moeten zijn en gebaseerd op ervaringen uit het echte leven. Dit moet ervoor zorgen dat irrelevante en aanstootgevende reviews geen plaats vinden op Google Maps.

Google gaat in 3 stappen te werk om foutieve reviews te detecteren.

  • De inhoud van de recensie: bevat deze aanstootgevende of off-topic inhoud?
  • Het account dat de beoordeling heeft achtergelaten: heeft het Google-account een geschiedenis van verdacht gedrag?
  • De plek zelf: is er in korte tijd ongebruikelijke activiteit geweest, zoals een overvloed aan recensies? Heeft het onlangs aandacht gekregen in het nieuws of op sociale media die mensen zou motiveren om frauduleuze beoordelingen achter te laten?

Machine Learning

Google gebruikt machine learning om bepaalde patronen vast te stellen. Zo zijn bepaalde signalen een groep van mensen die een review nalaten aan een bepaalde groep bedrijven. Of bedrijven die een ongewoon aantal 1 en 5 sterren reviews ontvangen op een korte tijdsperiode. 

Deze geautomatiseerde methodes werken snel en efficiënt om ervoor te zorgen dat een review wordt gefilterd nog voor hij gepubliceerd wordt op Google. Bijkomend zijn er echter nog manuele controles door personeel van Google. Zo bekijken ze reviews die werden gerapporteerd na een melding van gebruikers. De medewerkers beoordelen de reviews volgens het beleid dat is opgesteld. Wanneer hun reviews dan effectief het beleid van Google schenden zullen ze dezen verwijderen van Google. In sommige gevallen kan het Google-account van de reviewer geblokkeerd worden of gerechtelijk vervolgd worden.

Hoe je zelf een review kan melden

Om een review te melden wanneer deze het beleid van Google schendt kan je altijd klikken op de 3 puntjes.

Daarna heb je de opties om te specifiëren waarom de review het beleid van Google schendt. Vervolgens wordt deze melding manueel beoordeeld door een medewerker van Google en wanneer deze effectief het beleid schendt dan zullen de nodige stappen worden ondernomen. Nog meer informatie hieromtrent kan je in dit artikel terugvinden.
We weten allemaal dat Google niet onfeilbaar is en dat manueel nazicht nodig is. Aarzel niet om Landra te contacteren om gebruik te maken van onze jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven in hun online reputatie. Of wil je niet meer je vrije dag spenderen aan de online visibiliteit van je bedrijf? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek en offerte op maat van je bedrijf.
 
Bron: goo.gle/3IVkF1V